Ορθοδοντική

Ορθοδοντική SATO

Αν έχετε ενημερωθεί ότι δεν χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση ενός ορθοδοντικού προβλήματος ή ενός προβλήματος σύγκλεισης, τότε  είστε ένας υποψήφιος για τη μη χειρουργική ορθοδοντική θεραπεία SATO. Αυτή η τεχνική ενδείκνυται, επίσης, για νεότερους ασθενείς, που δεν είναι αρκετά μεγάλοι για χειρουργική επέμβαση και  επιθυμούν να διορθώσουν τη σύγκλεισή τους και να αποκαταστήσουν το φυσιολογικό πρότυπο ανάπτυξης. Η κύρια διαφοροποίηση από το σύνολο των υπόλοιπων ορθοδοντικών τεχνικών, εντοπίζεται στη μείωση των εξαγωγών στα μόνιμα δόντια, και στη δημιουργία ισορροπίας στην κροταφογναθική διάρθρωση.

Sato-course-2015

Σημασια Θεραπείας & Διάγνωση

Τι είναι η ορθοδοντική;

Σχετίζεται με την  έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των οδοντικών και σκελετικών ανωμαλιών της σύγκλεισης του κρανιοπροσωπικού συστήματος.

 

Οι ανωμαλίες σύγκλεισης, όταν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, προκαλούν προβλήματα στην ομιλία, στη μασητική λειτουργία, και στην ομαλή αναπνευστική λειτουργία. Η  κατάλληλη ορθοδοντική θεραπεία, από έναν εξειδικευμένο ορθοδοντικό, βελτιώνει τόσο την υγεία όσο και την εικόνα των δοντιών και του προσώπου, και οδηγεί σε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο που αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας!

 

Ειδικευόμαστε στην ορθοδοντική για παιδιά και για ενήλικες, και προσφέρουμε μια ποικιλία από  προηγμένες ορθοδοντικές θεραπείες, όπως Invisalign invisible braces, ceramic και titanium braces. Κύριος στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε ένα υγιές, όμορφο χαμόγελο, που θα διαρκέσει στα επόμενα χρόνια! Ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε για μια ορθοδοντική διάγνωση.

Πως λειτουργεί η ορθοδοντική θεραπεία;

Πολλοί διαφορετικοί τύποι συσκευών, σταθεροί και αφαιρούμενοι, χρησιμοποιούνται για τη μετακίνηση των δοντιών, την αναβάθμιση των μυών και την επίδραση της ανάπτυξης των σιαγόνων. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν τοποθετώντας απαλή πίεση στα δόντια και τις σιαγόνες. Η σοβαρότητα του προβλήματός σας θα καθορίσει την επιλογή της αποτελεσματικότερης ορθοδοντικής προσέγγισης.

 

Ορθοδοντική Διάγνωση με κεφαλομετρική διάγνωση & 3d modeling

 

Αφορά την κλινική εξέταση του υποψήφιου ασθενή από τον Dr Γιώργο Σολομωνίδη,  σε συνδυασμό με συμπληρωματικές εξετάσεις και μετρήσεις. Οι μετρήσεις και οι απεικονίσεις σας στο ιατρείο μας φυλάσσονται σε ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο διατηρείται ενημερωμένο σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας, σας προκειμένου να γίνονται συγκρίσεις και εκτίμηση της αποδοτικότητας της θεραπείας σας.


Κατάλληλη ηλικία έναρξης θεραπείας

Τα δόντια μας μπορούν να μετακινηθούν με τη βοήθεια της ορθοδοντικής θεραπείας, σε κάθε ηλικία, με μοναδική προϋπόθεση οι περιοδοντικοί στηρικτικοί ιστοί των δοντιών να χαίρουν άκρας υγείας. Επομένως, ορθοδοντική θεραπεία μπορούν να κάνουν μικροί και μεγάλοι, με επιτυχή αποτελέσματα!

Α. Ορθοδοντική ανηλίκων

Η ορθοδοντική ανηλίκων χωρίζεται στην:

1)  Προληπτική ορθοδοντική, η οποία ασκείται κατασταλτικά, είτε για να προλάβει την εκδήλωση μελλοντικής ορθοδοντικής ανωμαλίας στα μόνιμα δόντια είτε για να μειώσει την έκταση, την ένταση, και το χρόνο αποκατάστασης του αναπόφευκτου ορθοδοντικού προβλήματος. Τα πλεονεκτήματα της προληπτικής ορθοδοντικής είναι ότι  απαλλάσσει το άτομο από την εγκατάσταση προβλημάτων σύγκλεισης, τα οποία απαιτούν πολυπλοκότερη αντιμετώπιση προκειμένου να αποκατασταθούν σε μεγαλύτερη ηλικία, από την ανάγκη πιθανών εξαγωγών μονίμων δοντιών, καθώς και από θεραπεία μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, και μάλιστα σε ηλικίες που η ύπαρξη ορθοδοντικών μηχανισμών είναι περισσότερο ενοχλητική.

2) Ορθοδοντική αποκατάσταση της εκδηλωμένης ορθοδοντικής ανωμαλίας, γνωστή και ως επανορθωτική ορθοδοντική. Σύμφωνα με το εκάστοτε σχέδιο θεραπείας, τοποθετούνται συνδυασμοί κατάλληλων ορθοδοντικών μηχανισμών, ούτως ώστε ο ολοκληρωμένος μόνιμος φραγμός, συνήθως στην ηλικία των 11-13 χρόνων, να αποκτήσει την ιδανική διάταξη των οδοντικών τόξων.

Β. Ορθοδοντική ενηλίκων

Η ορθοδοντική ενηλίκων αφορά περιπτώσεις στις οποίες:

  • Η ορθοδοντική θεραπεία, για διάφορους λόγους, δεν πραγματοποιήθηκε στην παιδική ηλικία και πλέον, είτε για λειτουργικούς είτε για αισθητικούς λόγους, ο ασθενής θέλει να αποκαταστήσει το πρόβλημα.
  • Ναι μεν στην παιδική ηλικία πραγματοποιήθηκε ορθοδοντική θεραπεία, αλλά το αποτέλεσμά της υποτροπίασε με την πάροδο των ετών.
  • Απαιτείται, για αισθητικούς λόγους ή λόγω ατυχημάτων, γναθοχειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια αποκατάσταση των οδοντικών φραγμών με ορθοδοντική θεραπεία. Βασική  προϋπόθεση για την επίτευξη του ιδανικού αποτελέσματος, είναι η συνεργασία των οδοντιατρικών ειδικοτήτων με το γενικό οδοντίατρο.