Οδηγίες για λεύκανση στο σπίτι

 

  • Το gel λεύκανσης είναι απαραίτητο να φυλάσσεται σε δροσερό μέρος. Ειδικά  το καλοκαίρι, θα χρειαστεί να το διατηρείτε στο ψυγείο.
  • Η ποσότητα gel λεύκανσης που χρειάζεται να τοποθετηθεί  στους νάρθηκες, είναι ίση σε μέγεθος με μισή έως μια «φακή» σε κάθε δόντι. Η τοποθέτηση περίσσειας υλικού στους νάρθηκες δεν επιταχύνει τη διαδικασία της λεύκανσης. Κάντε οικονομία στο υλικό σας, όχι μόνο για να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες, αλλά και για περισσότερη ασφάλεια.
  • Αφού έχετε βουρτσίσει τα δόντια σας, τοποθετείτε στην εσωτερική πλευρά του νάρθηκα, και στην επιφάνεια που θα έρθει σε επαφή με την προστομιακή επιφάνεια του δοντιού, το υλικό σε κάθε δόντι. Συνήθως, τοποθετούμε υλικό στα 6 ή 8 πρόσθια δόντια.
  • Πριν τοποθετήσετε τους νάρθηκες στο στόμα, σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών. Μπορείτε να αφαιρέσετε την περίσσεια υλικού από τα ούλα με μια μπατονέτα ή με την οδοντόβουρτσα σας. Διατηρήστε τους νάρθηκες με το υλικό στο στόμα, για 4 ώρες τουλάχιστον.
  • Βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας πριν και μετά από κάθε εφαρμογή του gel λεύκανσης στα δόντια σας. Σας συστήνουμε τη χρήση λευκαντικής οδοντόκρεμας, για επαύξηση του λευκαντικού αποτελέσματος.
  • Διατηρείτε τους νάρθηκες λεύκανσης πάντα καθαρούς, πριν και μετά την τοποθέτηση του  gel, ξεπλένοντας με νερό. Φροντίστε, πριν την τοποθέτηση gel, να είναι πάντα στεγνοί.
  • Αποφύγετε να φάτε ή να πιείτε αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, για μια ώρα. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση  τσιγάρου, πούρου, κόκκινου κρασιού, καφέ , τσαγιού, χαμομηλιού, αναψυκτικών τύπου cola, σάλτσας σόγιας, χυμών γκρέιπφρουτ, κερασιών, φράουλας, βατόμουρου,παντζαριών, τροφίμων με χρωστικές, κοκκινιστού κρέατος, και σοκολάτας, καθ’ όλη τη διάρκεια λεύκανσης.